In 2019 ben ik begonnen als uitvoerend VA, al snel merkte ik dat ik tegen hetzelfde probleem aanliep als in mijn loondienst jaren. Ik wil niet alleen maar uitvoeren, ik kan en wil nog zoveel meer! De stap naar Online Business Manager was dus snel gemaakt.

Sindsdien krijg ik regelmatig de vraag, “”Iris, wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze twee rollen?”” 🤔

In deze post leg ik je precies uit wat het verschil is tussen deze twee rollen en wat ze voor jou en je business kunnen betekenen!

🔥 Een VA richt zich op het uit handen nemen van uitvoerende taken. Voorbeelden van deze taken zijn je administratie bijhouden, het beantwoorden van je e-mails of het beheren van je social media. Een VA creëert meer tijd in je agenda doordat je bepaalde taken uitbesteed.

🔥 Een OBM voert (eigenlijk) niet meer uit maar is jouw partner in crime. Een OBM denkt strategisch mee en kijkt vooruit, stroomlijnt processen, versimpelt en automatiseert en leidt bijvoorbeeld je team.

Er zitten dus duidelijke verschillen in deze twee rollen. Afhankelijk van jouw wensen en behoeftes en waar je op dit moment staat met je business, verschilt het ook heel erg welke rol momenteel een aanvulling kan zijn voor je business.

Welke rol past momenteel het beste bij jouw behoeftes en wensen? Een VA of OBM?👇🏼